Фејсбук линкедин sns3 преземете

Како да се справите со проблемот со истекување на вентилот - ХИВАЛЕН ВАЛВ

Истекувањето на вентилот е проблемот со кој треба да се соочиме, за овој проблем имаме и добро решение, за различни делови од истекувањето имаме и различни мерки.

1. Истекување предизвикано од паѓање на деловите за затворање.Делот за затворање е заглавен или врската е оштетена, делот за затворање не е цврсто поврзан или материјалот на делот за поврзување не е правилно избран, тоа ќе доведе до пад на делот за затворање и ќе доведе до истекување.
2. Истекување на приклучокот на заптивниот прстен.Лабавото тркалање на заптивниот прстен, слабиот квалитет на заварување помеѓу заптивниот прстен и телото, лабавата нишка на заптивниот прстен, завртката или корозијата може да доведат до истекување на врската на заптивниот прстен.Начин на обработка: Заптивниот прстен се фиксира со лепило на местото на тркалање, дефектите на заварувањето треба да се поправат и повторно да се заварат навреме, а кородираните и оштетени навои и завртки треба навреме да се заменат.
3. Протекување на телото на вентилот и капакот на вентилот, некои делови за лиење железо со низок квалитет, слабо заварување, температурата е премногу ниска за да предизвика замрзната пукнатина на телото на вентилот, вентилот е смачкан или оштетен и други причини може да доведат до истекување на вентилот.Третман: изберете висококвалитетни леани вентили, строго заварување, ниска температура треба да се подготви за студ, против судир против тежина;
4. Истекување на површината за запечатување.Површината за заптивање не е мазна, врската помеѓу стеблото на вентилот и деловите за затворање е суспендирана или истрошена, стеблото на вентилот е свиткано или склопено неправилно, а материјалот на површината за заптивање е неправилно избран, итн., што ќе предизвика истекување на површината за заптивање.Начин на обработка: материјалот за заптивка треба да се избере според барањата за работа, прирабничките и навојните споеви треба да се чуваат на одредено растојание, чисти заптивки на време.
5.Како да направите ако протече местото за пакување?Пакувањето е кородирано од медиумот или не е отпорно на медиум со висока температура, не проверува навремено дали пакувањето е истечено, деформација на стеблото, недоволно пакување, жлезда, оштетување на завртките, неправилно работење и други причини ќе доведат до истекување на зачините .Метод на третман: изберете погоден за средно пакување, пакувањето треба да се замени навреме, треба редовно да се проверува на стеблото, оштетеното стебло треба да се замени навреме, деловите на вентилот треба да се заменат навреме, не премногу тешко при работа.

0efa8fc6


Време на објавување: 15 април 2022 година

Оставете ја вашата порака